Chakra- en marma-massagetherapie gebaseerd op Ayurveda. Voor hulp bij stress-gerelateerde klachten, hyperventilatie, (sociale) angst, paniekaanvallen, onzekerheid, somberheid, depressie, chronische (pijn) klachten, e.a. Lid Vbag. Yoga en bewustwording. Arnhem.

 

 

 

 

Samatva (sanskriet)

gelijkmoedigheid, voelbaar
in contact met ware zelf

 
 
 
 
 
 
 

CHAKRA- EN MASSAGETHERAPIE - YOGA
WIJMIE SCHUURKAMP - ARNHEM
praktijk.samatva@gmail.com   
06 40 998 990

Chakra- en (marma)massagetherapie bij gezondheidsklachten

 

Gebaseerd op Ayurvedische visie op ziekte en gezondheid.
 

Ons lichaam heeft van nature een herstellend vermogen. Zoals een wond vanzelf heelt - balans zoekt - zo werkt dat in alle andere cellen van ons lichaam. In de ideale situatie hebben lichaam en psyche voldoende capaciteit en rust voor de verwerking van afvalstoffen, herstel van weefsels en verwerking van ervaringen. Een nieuwe dag kan helder, vitaal en met goede zin gestart worden, groei en bewustwording vinden op natuurlijke wijze plaats.

 

Bij klachten stroomt de energie niet optimaal, is geblokkeerd. Twee factoren spelen met name een rol. Nml. afvalstoffen (in fysieke, emotionele of mentale vorm) en onvoldoende verbinding tussen lichaam en ware gevoel (ziel/zelf). Afvalstoffen (blokkades) kunnen zijn - in fysieke vorm door bijv. onvolwaardige voeding of slechte spijsvertering - emotioneel in de vorm van bijv. niet goed verwerkte ervaringen - mentaal, in de vorm van beperkende gedachtenpatronen. Deze factoren staan niet op zichzelf maar beïnvloeden elkaar negatief.

 

Wat doet deze therapie?

We gaan uitzoeken waar en waarom de energiestromen blokkeren en maken een passend behandelplan. We zullen werken met chakratherapie en/of massagetherapie. Hoe e.e.a. gaat verlopen is afhankelijk van oorzaak en ernst van je klachten. Soms ligt de oplossing subtiel (ademhaling, emoties, gedachten, leefstijl) en wordt de chakratherapie ingezet. Soms is een behandeling met massagetherapie een passende methode.

De chakratherapie helpt onbewuste oorzaken helder te krijgen en op te lossen. Dit met behulp van adem-, lichaams- en bewustwordingsoefeningen. Alle met doel de verbinding tussen lichaam en ziel te optimaliseren.

De massagetherapie is een behandeling van de marma's op de massagetafel of massagestoel. De marma's (vitale energiepunten op het lichaam) zijn punten verbonden met prana (energie), dosha's (elementen) en chakra's (verbinding). Behandeling stimuleert het loslaten van afvalstoffen en verbetert de verbinding tussen lichaam en ware gevoel (ziel/zelf).
Voor in balans komen en blijven zijn voeding en leefwijze belangrijke factoren. Indien nodig, zal hier aandacht aan worden besteed (zie .. meer over ayurveda).

 

 

Je kunt contact met me opnemen als je twijfelt of jouw hulpvraag behandeld kan worden met deze therapie.

 

 

Gezondheidsklachten

- lage weerstand - weinig energie - spijsverteringklachten - pijn - hoofdpijn - slaapproblemen - chronische klachten - problemen rond menstruatie, overgang - reumatische klachten - fibromyalgie

 

Zie het menu voor de behandeling van hyperventilatie, (sociale) angst, stress gerelateerde klachten, burn-out, somberheid, depressie

 

^^